Skip to main content

Titka a széleskörű felhasználhatóságában rejlik. Minden enteriőr típus kiegészítésére alkalmas, ezért a klasszikus lakberendezéstől egészen a minimalista, letisztult stílusig megállja a helyét. A roletta függőleges és ferde síkú felületekre is használható. Anyaga lehet fényzáró, ami teljes sötétséget biztosít, illetve fényáteresztő, ami engedi a fény részleges beszűrődését. Alu pigment bevonatú textíliáink hatékonyan segítik a hő visszaverését.

A különböző szerkezetek, mechanizmusok és textíliák lehetőséget adnak, hogy megtalálja az otthonához legjobban illő megoldást. A textília hangulatteremtő képességének köszönhetően gyakorlatilag bármely helyiségben alkalmazható. A halvány pasztell színű textil nyugalmat kölcsönöz otthonának, vagy ha inkább dekorálna árnyékolójával, használhat élénkebb árnyalatokat! A textília taszítja a szennyeződéseket, így a por vagy a kéznyomok szinte meg sem látszódnak rajta, továbbá gombásodás ellen is biztosított. Energiatakarékossági szempontból is van jelentősége, mivel hozzájárulhat fűtési és hűtési elektromos számláinak csökkentéséhez.

Működése egyszerű, a textília egy alumínium tengelyre tekeredik fel, melynek alsó részében nehezékként egy alumínium profil helyezkedik el. A mozgató mechanizmus lehet rugós, gyöngyláncos vagy motoros. Az utóbbi esetben, a motorhoz különböző vezérlő elektronikák rendelhetők. Nagy előnye, hogy olyan helyekre is felszerelhető, ahol nem alkalmazható hagyományos függöny. Építhető oldalfalra, mennyezetre és ferde síkú nyílászárókra.

Típusok

Gyöngyláncos roletta

A gyöngyláncos roletta egyszerű működtetésű, széles mérettartományban elérhető rendszer. A golyólánc manuális húzásával szabályozható a roletta nyitottsága. A konzol mérete alapján „S”- small, „M”-medium, és „L”-large típusok léteznek különböző tengelyátmérővel. Nagy szélességű kis magasságú roletta merevsége egy kiegészítő fejsín segítségével növelhető, mely lehetőséget ad a több ponton történő megfogatásra, patentok segítségével. Ez olyan esetben is praktikus lehet, ha nincs lehetőség a rögzítésre a konzoloknál, ott futó vezeték miatt vagy egyéb okból kifolyólag.

Konzolos gyöngyláncos roletta jellemzői:
Szerkezet szín: RAL 9016, fehér
Konzol / Tengely méret: “S”: Ø28, “M”: Ø38, “L”: Ø38, Ø42
Rögzítés: homlokzatra / mennyezetre konzollal (Ø28 fejsín opció)
Oldalmegvezetés: opcionális sodronyos (nagyobb méretű rolettához)
Konzol: alumínium, műanyag takarósapkával
Textíl szín: Umbroll színsor
Textilméret: “S”: teljes szerkezet méret -3,8 cm
Textilméret: “M”, “L”: teljes szerkezet méret -4,0 cm
Méretmegadási lehetőség: teljes szerkezet méret / textilméret

Díszroletta

A díszroletták kisméretű (mikro-) ablakkeretre szerelhető tokozott és lefutó sínes roletták. Függőleges síkú és bukó nyíló ablakok esetében is alkalmazhatóak, melyek az ablak nyitásakor is követik az üveg síkját.

Legegyszerűbb fajtája a Mikro-dekor típus, melynél a tengely beül a falcba, így a teljes szerkezet kiállása lecsökken. Oldalmegvezetése, a falc szélén futó két takarólemez. Tökéletesen lefedi a teljes ablakfelületet. A Mikro-stile típus összetettebb rendszer, mely a tok hátulján lévő fejsín miatt jobban kiemelkedik az ablaksíkból. Oldalmegvezetése „U” alakú lefutó sín. A Mikro-dekor (1.kép) és Mikro-stile (2.kép) is gyöngyláncos működtetésű, tehát tetszőleges pozícióban megállítható rendszerek. A Mikro-spring szerkezet nagyban hasonlít a Mikro-stile-éhoz, de rugós működtetésű. Az alsó pálca bebillentésével tetszőleges pozícióban megállítható. Állandó feszítésű rugójának köszönhetően kisebb méretű tetősík ablakok árnyékolására is alkalmas. A mikro rendszerek szerelése egyszerű, felragasztás után könnyen felfúrhatók. A Mikro-stile és Mikro-spring típusok, amennyiben nem szeretné, hogy az ablakkerete meg legyen fúrva, akasztók segítségével a keretre is függeszthetők.

A Wave típus átmenetet képez a mikro és a standard méretű roletta rendszerek között. Tokozott lefutó sínes roló, mely filigránabb mint, a standard tokozott rendszer, de ablakkeretre történő szerelését méretéből adódóan már nem javasoljuk. Gyöngyláncos működtetésű, rögzítése a fejsín felpattintásával és a lábak felfúrásával történik.

Motoros roletta

A motoros roletták kényelmesen és egyszerűen működtethetők akár nagyobb mérettartományok esetén is. Ahol a roletta magassága, vagy nagy felülete miatt a gyöngyláncos működtetés nehézkessé válik ott mindenképp az automatizálást javasoljuk. Egy kapcsoló vagy távirányító segítségével gombnyomásra szabályozhatja belső árnyékolóját. Választhat Sonesse csendes motort, hogy minimalizálja a motor zaját a szobában, vagy magas árnyokolók esetén gyorsjárású csőmotort.

Tokozott gyöngyláncos roletta

A konzolos roletták mellett egyre népszerűbbé válnak az elegáns tokozott roletta rendszerek. A tengelyt és a rátekeredő anyagot egy tok takarja, mely védi a porosodástól a textilt és eltakarja az egyes szerkezeti elemeket. „S” és „M” méretekben íves és szögletes formában elérhető. A méretet elsősorban a feltekerni kívánt textil mennyisége, tehát a roletta magassága határozza meg. A roletta szélesség a szükséges tengelyátmérővel arányos, így befolyásolja a tokban elférő teljes tekercs vastagságot. A forma kizárólag design és ízlés kérdése.

Tokozott roletta elérhető gyöngyláncos, rugós és motoros működtetéssel is. Gyöngyláncos mechanika létezik az összesfajta tokhoz és tengelymérethez. Rugós működtetés csak 28 mm átmérőjű tengellyel „S” tokban hozzáférhető. Motoros roletta 42 mm átmérőjű tengellyel „S” és „M” tokban egyaránt kapható.

A jobb fényzárás érdekében sínes oldalmegvezetést is kínálunk. Ez minkét fajta tokkal kompatibilis. Nagy magasságoknál sodronyos megvezetést javasolunk a félretekeredés elkerülése érdekében.

Szerkezet szín: RAL 9016, fehér
Tengely méret: “S”: Ø28, Ø38, Ø42 / “M”: Ø38, Ø42
Rögzítés: homlokzatra / mennyezetre “L” patenttel
Oldalsapka: műanyag
Oldalmegvezetés: opcionális lefutósín / opcionális sodronyos (nagyobb méretű rolettához)
Textil szín: Umbroll színsor
Textilméret: “S”: teljes szerkezet méret -4,5 cm
Textilméret: “M”: teljes szerkezet méret -4,7 cm
Textilméret lefutósínnel: “S”, “M”: teljes szerkezet méret -5,0 cm
Méretmegadási lehetőség: teljes szerkezet méret / textilméret

Kérje ingyenes ajánlatunkat most!

Referenciák

Roletta színminták

Carina 40570
Carina 40570
Carina 40570
Carina 40581 fényzáró
Carina 40581 fényzáró
New York fényzáró
Dallas
Novo acoustics
Prato pearl
Veroflex 3208 fényáteresztő
Veroflex 3208 fényáteresztő

Kérje ingyenes ajánlatunkat most!